Valami bemutatkozás-féle:D

Sziasztok!
Az oldal a The Tudors című amerikai sorozattal foglalkozik. A rajongóknak jött létre és bárki csatlakozhat a szerkesztéséhez csak küldjön egy mailt és már benne is van a csapatban. Az oldalon megtaláljátok a sorozat készítésének hátterét illetve (kis töri óra keretében) megismerhetitek a valóságos személyeket is. Remélem mindennap ellátogattok ide hiszen először itt fog megjelenni a sorozathoz tartozó felirat is:D
A szerkesztők

e-mail: thetudorshun@gmail.com
címek: http://www.thetudors.try.hu
http://www.thetudorshun.blogspot.com

Videótár

Videótár
Youtube Chanel

2009. április 11., szombat

Jonathan Rhys-Meyers

Jonathan Rhys Meyers

született: 1977 Július 27. Dublin, Írország


Jonathan Rhys-Meyers a tévében
A Kezdet…


Jonathan Michael Francis O'Keeffe 1977. július 27-én született Dublinban, Írországban, fiatal szülők (Geraldine és John) gyermekeként. Egy szívproblémával született, szülei attól való félelmükben kereszteltették meg, hogy gyermekük idejekorán meghal. Több hónapot töltött kórházban, de túljutott ezen az akadályon, és Jonathan Rhys Meyers néven világszerte ismertté vált, mint nemzedéke egyik legbiztatóbb és leglenyűgözőbb színész tehetsége.

Mikor egy éves volt, szülei szülővárosába, Corkba költöztek. Jonny, ahogy barátai, és családja nevezi őt, három éves volt, mikor a szülei elváltak. Jonny és az öccse, Alan az anyjukkal maradtak, míg két másik testvére, Jamie és Paul az apjukkal és a nagyanyjukkal éltek. Jonnynak zűrös gyerekkora volt, és sosem volt jó az iskolai teljesítménye, ezért 16 éves korában eltanácsolták az iskolából.

Hamar magára talált a billiárd termekben. Két szerencsés találkozás változtatta meg eddigi életének menetét. Találkozott Christopher Crofts helyi farmerrel, aki felajánlotta, hogy dolgozzon a tejgazdaságában, és felfedezte őt Hubbard Casting, aki David Puttnam „The War of the Buttons” című produkciójához keresett szereplőket. Jonnyt felkérték egy termen kívüli meghallgatásra. A háromnapos meghallgatás után, Gregg Fitzgerald és Jonny közül választottak. Gregg kapta a szerepet. Jonnyt összetört, és feladta a színészi karriert, de hamarosan meghívást kapott egy Knorr leves reklám meghallgatására, amit meg is kapott.

Őt zavarba hozta a hirdetés, de ez alapozta meg filmdebütálását: hamarosan egy nagyon kicsi szerepet kapott a “A Man of No Importance”-ben . A karriere még csak most kezdődött. És Christopher Crofs és a családja segítettek neki, amire nagy szükség volt, mikor Jonathan hírnevet kezdett szerezni ebben az új világban.

Egy karrier kezdete…

Hamarosan az „A Man of No Importance” után, Jonathan a főszereplők közt találta magát a “The Disappearance of Finbar Flynn”-ben, amit Lappföldön filmeztek. A filmezés közepén azonban hirtelen egy olvadás történt, és a forgatást 6 hónapon keresztül szüneteltetni kellett. Jonny hazament Corkba, és hamarosan hírt kapott Michael Collinsról. Neil Jordan rendező őt szemelte ki, hogy eljátssza a fiatal merénylőt. Jonathan ekkor filmezte a „The Killer Tongue” című spanyol filmet, ahol egy 18 éves Amerikai fiút játszott, aki a főszereplőnő játékszere.

Jonnynak ez rossz tapasztalat volt, és nyomorultul érezte magát. Csak 18 éves volt és nagyon magányos a 8 hetes Madridi forgatáson. A filmezés felénél visszahívták Lappföldre, hogy befejezzék a „Finbar” film forgatását. Miután befejezte mindkét filmet, Marokkóba ment hogy a fiatal Samsonként filmezzen 2 jelenetet a „Samson és Delilah”-ban. Ez neki olyan volt, mint egy 2 hetes szabadság, és ez adta Jonnynak az első kóstolót Marokkóból.

Aztán jött a „The Tribe”, amit Londonban filmeztek, azután egyenes Kaliforniába „The Maker”nek, ahol neki csak másfél hete volt rá, hogy megtanulja az amerikai akcentust, hogy megkapja a szerepet. Egész jól szerepelt. Jonathan következő szerepe a „Telling lies in America” című filmben volt, ahol a főszereplő, Brad Renfro, vagyonos bosszúálló ellenségét alakította. Ezután nem volt megállás! Jonny visszament Londonba a „B Monkey” forgatására. Majdnem két évet töltött távol az otthonától, film filmet követett, ahogy a csillaga emelkedőben volt.

Jonathan ezután a „The Governess” filmezte, Minnie Driverrel a főszerepben. És akkor jött az áttörést jelentő szerepe Brian Slade-ként, az eget rengető és kockázatos „Velvet Goldmine”-ban, Todd Haynes rendezésében, főszerepben Ewan McGregorral, Christian Bale-lel, és Toni Collette-tel. Ez a Cannes Film Festivalon különleges művészi teljesítményével nyert díjatA csupán 19 éves Jonathan tétovázás nélkül vetette bele magát Brian Slade szerepébe.

Szerepelt a “Ride with the Devil”, “The Loss of Sexual Innocence”, “Titus”, “Tangled”, “The Magnificent Ambersons”, valamint a “Gormenghast”, egy olyan BBC mese-minisorozat, ami igen nagy tetszést aratott. Főszerepet játszott, mint női futballedző, a nemzetközi kasszasiker „Bend it like Beckham”-ben, még egyszer bizonyítva, hogy bármilyen szerepet képes eljátszani. Szintén főszerepet játszott Clive Owennel az „I’m sleeping when i’m dead”-ben, a legendás Mike Hodges rendezésében, és volt egy kisebb szerepe az Oliver Stone által rendezett „Alexander”-ben is.

Legendává válás…

2005-ben Jonathan nagy hírnévre tett szert azáltal, hogy felvette Elvis Presley szerepét, egy 4 órás mini sorozatba. Őt Emmy - díjra jelölték, elnyertek egy Golden Satellite - díjat, és elnyerték a Golden Globe - díjat egy amerikai ikon kiemelkedő ábrázolásáért.

Több elismerés is érte Woody Allen „Match Point” című filmjében nyújtott perzselő előadásáért. Kiemelkedő újoncként kapta meg a Chopard Trophyt a Cannes filmfesztiválon. A filmet Woody Allen formulához való visszatérésként üdvözölték, miközben Jonathannek sok kiváló kritikát és megjegyzést gyűjtött be. Szintén főszerepben játszott az első nyári kasszasikerében „Mission: Impossible III”, a csapat egy tagját játszva. A közeljövőben főszereplőként láthatjuk viszont az „August Rush” és a „The Tudors” című filmekben, Jonathan csillaga csak tovább emelkedik. Olyan színészekkel dolgozott együtt, mint Ewan McGregor, Anthony Hopkins, Christopher Lee, James Cromwell, Tom Cruise, Tobey Maguire, és Jessica Lange, Jonathan megalapította a saját egyedülálló stílusát a film-gyártás világában.


Személyes információk…

Színész karrierje elején, Jonathan sokszor mondta, hogy nem szeretett színészkedni de csinálta, mert távol tartotta őt az utcától, és a börtöntől. Mindazonáltal mostanra szenvedélyes színjátszó lett, és reméli, hogy a szerepeivel maradandót alkot. Jonathan Bob Marleytól a rap-ig mindenféle zenét szívesen hallgat.

Jonathan jelenleg Londonban tartózkodik, de még mindig Corkban tölti a szabadidejét a barátaival és a családdal. Színészként az első nagyobb lélegzetvételű vásárlása alkalmával Édesanyjának vett egy megfelelő házat Corkban, azon felül van egy lakása Marokkóban.

Jonny ezen felül tehetséges zenélés és éneklés terén is, különösen a tradicionális ír zenében. Ha láttad a “Velvet Goldmine”-t, a hivatalos filmzenében a 15-18. szám ízelítőt ad a zenei készségéről, ezen felül a gitár és énektudása meg lesz csillogtatva a közelgő „August Rush” című filmben is.

Forrás: JRM


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése